İnsan vücudunda sıvıların bir görevlerinden biri de taşıma işlevine aracılık etmektir. Hücrelerin ihtiyacı olan oksijen, yakıt olarak kullanılan şeker, depoya gidecek olan yağlar gibi hemen her şey bu sıvılar vasıtası ile taşınır.
Tam tersi yönde hücre artıkları olan karbondioksit, yakılan şekerin artıkları gibi maddeler de yine bu taşımanın parçasıdır. Lenf sistemi vücudumuzda biriken ödemlerin atılmasını sağlayan hücre ve dokulara besin taşıyan kısacası vücudumuzu yenileyen beyaz kan dolaşımına denir.

Lenf drenaj uygulaması vücutta biriken ödemlerde, selülitli bölgelerde, bölgesel kilo fazlalıklarında ve toksinlerin vücuttan atılmasında kullanılan bir yöntemdir. Cildi sıkılaştırır ve metabolizmanın hızlanmasını sağlar. Özellikle kavitasyon sonrası parçalanan yağ hücrelerinin vücuttan hızla uzaklaştırılması için lenf drenaj uygulaması son derece önemlidir.

Lenf Drenaj Cihazı Hangi Durumlarda Kullanılabilir?
Gevşemiş kas dokusu ve vücut sarkıklıklarının toparlanmasında
Hastalık sonrası vücutta oluşan ödemlerde
Hamilelik sonrası oluşan varis, ödem (su toplanması) ve sarkıklıklarda
Zayıflama – destekleyici olarak,
Selülit probleminde

Kaç Seans Uygulanmalıdir?
Lenf Drenaj seans sayısı uygulama alanına ve kişiden kişiye farklılıklar gösterebilir. İşlemi destekleyici olarak yapıldığında seans sayısı asıl işleme göre uzmanımız tarafından kararlaştırılır. Selülit uygulamalarında ortalama 10 – 15 seanstan sonra sonuç alınması mümkündür.

Seans Süresi Ne Seans Aralıkları Nasıl Olmalıdır?
Lenf Drenaj seansları yaklaşık 20 – 25 dk. Sürmektedir. Kişiye göre 2 – 3 gün aralıklarla uygulama yapılmaktadır.